Ötletes múzeum berendezés inspirációk külföldről

Figyelemfelkeltő múzeum berendezés

Egy kiállítás megalkotásakor sok esetben már nem elegendő a kiállítási tárgyak esztétikus kihelyezése – a mai kor emberét már figyelemfelkeltőbb módon kell megérinteni!

A tárgyak rendhagyó, sajátos megközelítésből történő bemutatásával, a kiállítás darabjai is érdekesebbé válnak és inspirálóbban hatnak a közönségre.

A mai trendeket leginkább a letisztult vonalak és a minimál dizájn jellemzi, mely stílusjegyek plexi anyag segítségével könnyedén megvalósíthatók. A múzeum berendezés: a tárolók vagy vitrinek is készülhetnek plexiből, mely az üveggel szemben, nem törékeny és könnyebb is.

Múzeum berendezés inspirációk

Különleges, modern hatást keltenek a falba beépített, hozzáépített vagy a plafonról lelógatott átlátszó múzeumi plexi búrák, plexi lemezek. A hatást egy érdekes vagy előnyös szögből beállított megvilágítással tovább fokozhatjuk.

A múzeumi búrák nem csak négyszög alakúak lehetnek, alkalmazhatunk gömb vagy henger alakú múzeumi búrákat is, ezáltal egyedi hatást keltve.

A kiállítások esetén hasznosak az információs táblák vagy pengefalak, melyek szintén készülhetnek plexiből.

Múzeumi információs tábla

A cikkben szereplő képanyag inspirációként szolgál külföldi kiállításokról.

Cégünk a Plex-Is Bt. vállal múzeum berendezés – múzeumi plexi tartóelem vagy állvány, múzeumi plexi display, múzeumi plexi vitrin vagy tárló, bura, tárgykiemelő, védőburkolat, festmény-takaró plexilap, laptartó – gyártást. Egyedi megrendelés esetén keressen bennünket elérhetőségeinken! Referenciamunkáinkat itt tekintheti meg.

Képek forrása: Pinterest, Behance, Flickr, Facebook, ArchDaily, Atelier Brückner, BWM, ChinaDaily, Muito Chique, Retail Design Blog, Wockawock

Szólj hozzá!