Plexi pulpitus

A rendezvény színvonaláról még az előadó megjelenése előtt árulkodik a pulpitus, amelyet az érkező hallgatóság elsőként pillant meg. A dekoratív plexi szószékek céges vagy hivatalos események, előadások elengedhetetlen és praktikus kelléke, amely a színvonalas előadáshoz nélkülözhetetlen. Az alábbiakban megnézzük, mi mindent tud kínálni egy egyedi igényekhez kialakított pulpitus, hogy a cég arculatához a leginkább illeszkedjék, képviselje azt.

Pulpitus

Pulpitus jelentése

A pulpitus egy emelvény vagy szószék, egy olyan magasított hely, amelyen állva a hallgatósághoz beszélő személy jól látható lesz.

Pulpitust használnak például a különféle rendezvényeken a szónokok, a karmesterek, a vallási szertartásokon a lelkészek.

A pulpitusok közös jellemzője hogy magas, jellemzően enyhén ferde felületű berendezési tárgy, amelyre a beszédhez, tevékenységhez szükséges jegyzeteket lehet elhelyezni, amelyet az előadó használni tud. A szószéket a hallgatósággal szemben helyezik el.

Anyagát tekintve készülhet fából, márványból, műanyagból vagy más anyagokból. Kinézete lehet egyszerűbb, letisztultabb vagy díszesebb stílusú. A méret és forma tekintetében sincs ma már akadály, kiváltképp, ha olyan könnyen formálható anyagokkal van dolgunk, mint a plexi.

Plexi pulpitus

A plexi pulpitus egy olyan kiváló minőségű, modern és elegáns megoldás, amelyet számos különböző helyen használnak. A plexi pulpitusok jellemzői közé tartozik a tartósság, az elegancia, a könnyű súly és a kiváló minőség. A plexi pulpitusok rendkívül sokoldalúak, ezért számos helyen használják őket, mint például az egyházi rendezvények, az üzleti prezentációk, a konferenciák, a szemináriumok és a színházi előadások.

A plexi pulpitusok előnyei közé tartozik a könnyű szállíthatóság, valamint az egyszerű összeszerelhetőség. A modern technológiáknak köszönhetően rendkívül könnyűek és tartósak, így könnyedén használhatóak bármilyen rendezvényen.

A plexi pulpitusok könnyen illeszthetők bármilyen környezetbe, kiválóan alkalmasak az üzleti és a szórakoztató ipar számára. Használatuk a rendezvények során egyértelműen növeli azok színvonalát, és emeli a résztvevők élményét.

A plexi szószékek széles választékban állnak rendelkezésre, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt méret és forma tekintetében egyaránt.

új világító pulpitus akkuval

Plexi pulpitus előnyei és hátrányai

Az egyik legfontosabb előnyük az, hogy nagyon könnyűek és könnyen mozgathatóak, egyszerűen elhelyezhetőek bármilyen helyiségben. Emellett rendkívül tartósak és ellenállnak az időjárás viszontagságainak, így kiválóan alkalmasak kültéri eseményekre is.

A plexi pulpitusok emellett nagyon elegánsak és modern megjelenést kölcsönöznek a rendezvényeknek, így a szónoklatok és előadások is sokkal professzionálisabb hatást keltenek. A dinamikus (sétálós) előadói stílus és a statikus (egy helyben álló) előadói stílus ötvözését segítik a víztiszta plexiből készített pulpitusok, ahol az előadó a pulpitus mögött állhat ugyan, de az átlátszó előlap miatt pozíciója nem tűnik erődítmény mögöttinek, testbeszéde folyamatosan követhető.

Az igény szerinti egyedi kialakításnak köszönhetően könnyedén személyre szabható, az adott cég vagy rendezvény arculatához igazítható.

Azonban a plexi pulpitusoknak vannak hátrányai is. Az egyik legnagyobb probléma az ár, mivel a plexi anyag nagyon drága. Emellett a plexi pulpitusok karbantartása is nehézkes lehet, mivel a plexi anyag könnyen karcolódik és sérülhet. Ha pedig sérül a pulpitus, akkor a javítása sokszor sokkal költségesebb, mint egy hagyományos fa vagy fém pulpitus esetében.

Pulpitus ár

A pulpitusok széles választéka áll rendelkezésre a piacon, különböző típusokkal és árakkal. Azonban, hogy megtaláljuk az igényeinknek legmegfelelőbbet, fontos összehasonlítani a különféle típusokat és az árakat is.

A modern technológiáknak köszönhetően ma már a legtöbb egyedi igény megvalósítható a pulpitusok kialakítása során, azonban minél több az egyedi kérés, annál magasabbra kúszhat az ár.

Hogy mik lehetnek ezek az egyedi igények? Lássuk!

Pulpitus mikrofon és más hasznos megoldások

Sok esetben az előadás sikeréhez szükség van mikrofon elhelyezésére a pulpituson. Ehhez elengedhetetlen a pulpitus mikrofon előkészítése, melynek során az adott mikrofon méretének megfelelő furatot készítenek a pulpitusra a pontos illeszkedés érdekében.

Pulpitus vezeték elvezetés

Nem csupán mikrofonra lehet szüksége a szónoknak, a mai technikai lehetőségeket kihasználva a hagyományos olvasópolctól a beépített multimédiás eszközöket felvonultató előadói központig bármilyen műszaki megoldású pulpitust elő tudunk állítani. Az egyéni igényeinek megfelelően a kiválasztott szószéket monitorral, világítással vagy akár pohártartóval szereljük fel.

A világító pulpitus beépített LED világítással rendelkezik, amely még inkább fókuszba helyezi az előadót. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően már a zavaró vezetékekkel sem kell többé bajlódni, köszönhetően a vezeték nélküli, akkumulátoros változatoknak. Többet megtudhat a világító pulpitusokról az ÚJ! VILÁGÍTÓ PULPITUS AKKUMULÁTORRAL cikkünkből.

Szónoki pulpitus

Ahogy körülnézünk a kínálatban láthatjuk, hogy a pulpitusok széles választéka elérhető, a fejlesztéseknek köszönhetően teljesen személyre szabható a szónoki pulpitus. Könnyedségük, modern, elegáns megjelenésük miatt a plexi pulpitus kiemelkedik társai közül, amely szükség szerint mikrofonnal, pohártartóval, polccal vagy akár világítással is felszerelhető. A szónoki pulpitus kiválasztása előtt mindenképpen érdemes végiggondolni az előadó vagy előadók előadói stílusát, és ahhoz igazítani a szószéket az igazán professzionális teljesítményért.

“Plexi pulpitus” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Tisztelt Címzett!
    Árajánlatot szeretnék kérni: szükségünk lenne egy plexi pulpitusra, a település glavírozott címerével. Milyen méretben készülnek a pulpitusok?
    Köszönettel: dr. Palkó Lajosné
    Etyek, Könyvtár

    Válasz

Szólj hozzá!