5 tanács az adománygyűjtő láda védelmére

Az adománygyűjtő láda – az impulzív adakozás eszköze

Az adománygyűjtő láda hatékony segítségünk lehet, ha anyagi támogatást szeretnénk gyűjteni alapítványunk számára vagy egy nemes cél érdekében. A kihelyezett adománygyűjtő doboz ún. impulzív, előre el nem tervezett adakozásra ösztönzi az embereket. Ezt még jobban elősegíti az átlátszó plexi anyag, amely láttatni engedi a már bedobott papírpénzeket vagy pénzérméket. Az adománygyűjtőt érdemes pénztár vagy fizetőhely közelébe elhelyezni, ahol amúgy is a kezünkben tartjuk a pénzünket vagy pénztárcánkat, és tényleg csak egy mozdulat saját felajánlásunk behelyezése.

Veszélyben az adománygyűjtő láda?

Nagy port kavart az az eset, amikor 2017-ben ellopták az Noé Állatotthon adománygyűjtő ládáját. Az elkövetők a kamerarendszernek köszönhetően hamar meglettek, azonban az eset kapcsán érdemes elgondolkodni rajta, hogy adománygyűjtő doboz kihelyezésekor milyen biztonsági szabályokat érdemes betartanunk, annak érdekében, hogy a láda és annak értékes tartalma a lehető legnagyobb biztonságban legyen.

Műanyag adománygyűjtő doboz
Adománygyűjtő lánccal
Plexi adománygyűjtő doboz lánccal

5 tanács az adománygyűjtő láda védelmére:

  1. Ha az adománygyűjtő láda nem a szervezet címén van kirakva, hanem pl. egy bevásárlóközpontban, akkor helyezzük jól látható, – nem félreeső – helyre, ahol folyamatosan sok ember megfordul
  2. Ha a láda a szervezet címén van, akkor tegyük olyan helyre, ahol a személyzet vagy a biztonsági szolgálat mindig felügyelni tudja
  3. Ha lehetőségünk van rá, szereltessünk kamerát az adománygyűjtő doboz fölé
  4. Ennek tényét írjuk vagy matricázzuk ki az adománygyűjtő láda közelében, amely egyfajta megelőző hatást biztosít
  5. Rögzítsük le az adománygyűjtő dobozt, hogy ne legyen könnyen elmozdítható. A ládát lerögzíthetjük állvány, rögzítőcsavarok vagy lánc segítségével.

Ajánlunk továbbá egy egyszerű és költségkímélő módszert is: ez pedig a kétoldalas ragasztószalaggal történő rögzítés. Lásd a lenti képen!

Adománygyűjtő doboz rögzítése kétoldalú ragasztószalaggal

Az adománygyűjtő láda rögzítése ragasztószalaggal

Zsírtalanítsuk és töröljük szárazra az adománygyűjtő doboz alját, valamint azt a sima felületet (pl. asztallap, pult), ahová a dobozt helyezni szeretnénk. Ezt követően ragasszunk 3 ragasztószalag-csíkot – a képen látható módon – a doboz aljára – a szélétől 2, 7 és 11 cm-re (20×20×20 cm-es doboz esetén), úgy, hogy a felületnek majdnem a fele szabadon maradjon. Ez az esetleges későbbi eltávolítás megkönnyítése miatt szükséges. Ezután távolítsuk el a védőfóliát a ragasztócsíkokról, tegyük a helyére a ládát és a belsejébe nyúlva nyomjuk hozzá a láda alját az asztallap vagy a pult felületéhez, hogy a ragasztó megfelelően odatapadjon.

A ragasztószalagok erős rögzítést biztosítanak. Nehéz eltávolítani és nagy zajjal jár. Ha mi magunk szeretnénk eltávolítani (pl. át szeretnénk helyezni a ládát máshová), akkor azt lassan, óvatosan tegyük a láda épségének megőrzése érdekében.

Fogadja meg tanácsainkat és tudja biztonságban az adománygyűjtő láda tartalmát! A cégünk által gyártott teljes termékválasztékhoz kattintson ide!

Szólj hozzá!