Vízfal és vízoszlop – a tökéletes várótermi dekorációk

Ugye Önnel is megesett már, hogy egy cég, egy orvosi rendelő vagy egy bank várótermében feszengve várakozott? Bizony, nem szeretünk várakozni… Főleg, ha épp egy kellemetlen fogászati kezelés, vagy egy fontos szerződéskötés előtt állunk. Mivel tehető egy váróterem kellemesebbé, hogy könnyebben teljenek a várakozás percei?

A feszültség enyhítésében jó szolgálatot tehet, ha a várótermet hangulatosan, barátságon alakítjuk ki és azt minél komfortosabbá tesszük vendégkörünk részére: például változatos magazinokkal, halk relaxációs zenével, víz-adagolóval stb. Ezeken felül létezik egy különleges megoldás is a stresszoldásra: vízfal vagy vízoszlop telepítésével is elősegíthetjük vendégeink ellazulását!

Vízfal és vízoszlop – a víz a nyugalom forrása

Különleges látványán túl milyen kedvező hatással van ránk a vízfal illetve a vízoszlop? Miért és hogyan fejti ki stresszoldó hatását?

Köztudott, hogy a víz megnyugtató, pihentető hatással van az emberre – feltöltődünk, egyensúlyba kerülünk a közelében. A víz közelsége tudatalattinkban a kikapcsolódást, a felszabadultság érzését váltja ki, oldja a feszültséget. Ha víz mellett vagyunk, kimutathatóan lelassulnak az agyhullámaink is! Nem csoda, hogy az elalvást támogató, meditációs hanganyagok is gyakran tartalmaznak vízcsobogást, tengerzúgást. Kutatások is kimutatták, hogy azokat a tájakat találjuk vonzóbbnak, amelyek víz közelében helyezkednek el.

Gondoljunk csak bele: egy tó, egy folyó vagy a tenger partján állva és a vizet szemlélve egyből megnyugszunk, lecsendesülünk. Nem véletlen, hogy nyaralásainkat is legtöbbször víz közelébe tervezzük.

De vajon miért vonzódunk ennyire a vízhez, miért nyugszunk meg tőle?

vízfal és vízoszlop

A víz az élet bölcsője és fenntartója, azaz az élet a vízben alakult ki és nélkülözhetetlen az életben maradáshoz is – alapvető lételem. A víz ezen felül saját életünk bölcsője is, hiszen édesanyánk testében az első kilenc hónapot magzatvízben töltjük. Testünk tömegének több, mint a fele víz – csecsemőknél ez az arány kb. 70%, felnőtt korban 50-60% közötti, az idő múlásával pedig egyre csökken. Mindannyian tudjuk, hogy egészségünkhöz, vitalitásunkhoz nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű vízfogyasztás.

A természetes vizekhez való vonzalmunkat a tudósok azzal is magyarázzák, hogy az emberiség kialakulásának hajnalán a túléléshez is elengedhetetlen volt a víz jelenléte, közelsége. Ezért is települtek az emberek vízpart, folyópart közelébe, itt alakultak ki települések, városok.

A fentiek mind-mind magyarázattal szolgálnak arra, hogy miért is vonzó számunkra a víz közelsége.

Vízfal és vízoszlop – stresszoldás a négy fal között

A vízfal és vízoszlop lehetővé teszi, hogy a víz áldásos hatásait ne csak egy nyaralás vagy egy vízparti séta során élvezhessük, hanem a „négy fal között” is, egy váróteremben vagy akár az otthonunkban. A vízzel feltöltött és azt keringető vízfal és vízoszlop a víz látványa miatt ugyanúgy kellemes, megnyugtató hatást vált ki belőlünk. Ráadásul a bennük kavargó és felfelé szálló levegő-buborékok mozgalmasságuknak köszönhetően, odavonzzák és lekötik a figyelmünket, elterelődnek a feszültséget keltő gondolatok. A vízfal és vízoszlop hatása lenyűgöző, amely megfelelő, akár színes megvilágítással még tovább fokozható.

Cégünknél egyszínű vagy váltakozó színű megvilágítással rendelhető vízfal illetve vízoszlop. A vízfal állhat „saját lábon“, de beépíthetők falba is. Standard és egyedi méretre gyártott vízfal és vízoszlop gyártásával is foglalkozunk.

Ha a vízfal vagy a vízoszlop felkeltette érdeklődését, megrendeléssel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Ez a cikk is érdekelheti: Snoezelen szoba kialakítása – buborékoszlop és buborékfal

“Vízfal és vízoszlop – a tökéletes várótermi dekorációk” bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Üdvözlöm
  Szeretnénk érdeklődni vizfal gyartassal kapcsolatban?
  Egyedi meretben kellene. A pultra szeretnem terelcalasztonak a merete kb
  150 cm magas es 130 cm széles. Kaphatnek Árajánlatot.
  Előre is koszonom

  Válasz

Szólj hozzá!