Snoezelen szoba kialakítása – buborékoszlop és buborékfal

Létezik egy különleges szoba, ahol a speciális igényű gyermekek is kellemesen érzik magukat, egyszerre nyugszanak meg falai között és válnak nyitottabbá a világ felé.

Mi az a Snoezelen-terápia?

A Snoezelen-terápia egy speciális nyugtató és gyengéd érzékstimuláló kezelési eljárás, melyet eredetileg értelmileg akadályozottak vagy autisták részére fejlesztettek ki, de ma már szélesebb körben is sikerrel alkalmazzák, például viselkedési problémákkal küzdő gyermekek esetén is.

A Snoezelen-terápia lényegében egy speciálisan kialakított, biztonságot és harmóniát sugárzó szobában zajlik, mely kellemes fények, hangok és illatok segítségével teremt nyugtató, mégis érzékeinket aktivizáló hatást.

Snoezelen szoba kialakítása

A Snoezelen szoba kialakítása esetén fontos, hogy a szoba ablaktalan legyen vagy megfelelően árnyékolt. A berendezési kellékek igen sokszínűek! Berendezései: buborékfal, buborékoszlop, különféle – diszkó, UV vagy spot – lámpa, forgó gömb, hang- és fényorgona, vízágy vagy masszázságy, aromapárologtató, zenegép stb.

A „nyugi szobának” vagy „csoda szobának” is nevezett Snoezelen szoba minden érzékszervre különleges hatást fejt ki. Ezáltal kellemes élményt és egyben fejlődési lehetőséget nyújt használóinak, növeli nyitottságukat a világ felé.

Buborékoszlop és buborékfal a Snoezelen szobában

A buborékoszlop és a buborékfal átlátszó plexiből készül, belsejében vízzel kerül feltöltésre, melyet egy speciális rendszer folyamatosan keringet. A vízfal állhat önállóan, de falba is beépíthető, készülhet standard vagy egyedi méretben. A lenyűgöző látvány megvilágítással tovább fokozható. A világítás lehet egyszínű vagy szivárványszerűen váltakozó.

buborékoszlop
buborékfal

Buborékoszlop és buborékfal jótékony hatásai

A víz nyugalmat keltő, ellazító hatással van ránk – a közelében feltöltődünk és egyensúlyba kerülünk. A víz oldja a feszültséget, tudatalattinkban a felszabadultság érzését váltja ki. Víz mellett, kimutathatóan lassulnak az agyhullámaink is, ezért nem véletlen, hogy a meditációs, vagy elalvást segítő hanganyagok is gyakran tartalmaznak tengermorajlást, vízcsobogást.

Vajon miért van ránk ilyen pozitív hatással a víz közelsége? Erre sokféle magyarázat létezik! Talán a legalapvetőbb, hogy a víz az élet és egyben saját életünk bölcsője is. Vízben alakult ki az élet és mi magunk is magzatvízben fejlődtünk és növekedtünk az első 9 hónapban édesanyánk testében. A víz alapvető lételem, nincs élet nélküle.

A vízzel feltöltött buborékoszlop és buborékfal látványa különleges élményt nyújt, hiszen egyrészt a kavargó és felfelé szálló levegő-buborékok játéka odavonzza és leköti a figyelmet, másrészt a víz látványa oldja a stresszt, megnyugtat. Gyengéden stimulálja az érzékeket, miközben ellazít.

Pihenés, kikapcsolódás, öröm és felfedezés egyben!

Cégünk foglalkozik plexi buborékfal és buborékoszlop gyártásával, melyek kiválóan alkalmasak Snoezelen terápiás szobák berendezési tárgyaiként is. Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

“Snoezelen szoba kialakítása – buborékoszlop és buborékfal” bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Kedves ügyinténző,
  Üdvözlöm.

  Kovács Róbert vagyok érdeklődni szeretnék, hogy 3-db külömböző hosszúságú buborék csövet szeretnék beépíteni a lépcső feljáróba van e rá lehetőség és ha igen milyen árban?

  Elérhetőségem
  06702469321

  Válasz

Szólj hozzá!