Műtárgyak és makettek dekoratív védelme – plexi bÚra

Mire nyújt megoldást, a plexi búra?

Aki komolyan foglalkozott már makettezéssel, emléktárgyak vagy relikviák gyűjtésével biztosan találkozott már azzal a problémával, hogyan óvja meg féltve őrzött gyűjteményét a mindent ellepő portól, a különböző szennyeződésektől vagy épp az avatatlan kezek érintésétől.

Múzeumok, kiállítótermek, galériák esetében pedig alapvető feladat gondoskodni a műtárgyak, könyvek, érmék stb. védelméről. Hiszen a látogatók, a por, az UV sugárzás, vagy a páratartalom változásai is kárt tehetnek az értékes darabokban.

A víztiszta plexi búra mindezekre egyszerre nyújt tökéletes megoldást.

A sokoldalú plexi búra előnyei

A plexi búra legfőbb előnye, hogy nem csak megóvja, hanem átlátszóságának köszönhetően látni is engedi a becses műtárgyakat. Jellegéből adódóan bármely környezetbe jól illeszkedik, szinte észrevétlen marad.

Az üveggel összehasonlítva, a plexi az üvegnél jóval könnyebb és kevésbé balesetveszélyes is, mint törékeny társa.

A plexi kevesek által ismert tulajdonsága, hogy UV álló, így a belehelyezett tárgyakat is képes megvédeni a káros UV-sugárzástól, ami elszíneződést, kifakulást okozhat.

Az öt oldalú plexi dobozok könnyen és egyszerűen használhatóak. Kérésre rögzítő fülekkel is ellátjuk őket, sőt a hat oldalú plexi dobozokra zárat is tudunk szerelni a nagyobb biztonság érdekében. A plexi búrák illesztése stabil, rendeltetésszerű használat esetén sok évig be tudják tölteni funkciójukat.

Plexi búra
műanyag védőbúra
Plexi búra

A plexi búra tisztítása

A plexi rendkívül pozitív tulajdonsága, hogy egyszerűen tisztán tartható. Gondoljunk csak bele, hogy mennyivel könnyebb egy búráról letörölni a port, mint egy aprólékosan kidolgozott műtárgyról! Szinte csak egy mozdulat és kész is. Azonban érdemes ezzel kapcsolatban néhány jó tanácsot megfogadnunk. Az első – melyet kevesen ismernek -, hogy a plexi lap tisztítása szárazon tilos, mivel ilyenkor a kialakult finom porréteg felkarcolhatja a felületet. A tisztításhoz használjunk ablaktisztító folyadékot és puha rongyot vagy jó minőségű papírtörlőt. Tilos aromás hígítót, illetve magas alkohol, lúg vagy sav tartalmú tisztítószert használni, mert a felület berepedezhet ezektől.

Standard vagy egyedi méretű plexi búra?

Standard plexi búráinkat több féle méretben gyártjuk (15-20-25-30 cm), de természetesen egyedi megrendelésre ezektől eltérő méretben is elkészítjük a plexi dobozokat. A standard méretű plexi búra raktárról elérhető, bővebben ide kattintva tájékozódhat ezekről. A műanyag búrák átvehetőek budapesti irodánkban, de szállításra is biztosítunk lehetőséget.

Mennyibe kerül a plexi búra?

A standard méretű plexi búra típusok aktuális árairól itt olvashat. Egyedi méretű plexi búra megrendelés esetén pedig kérje egyedi árajánlatunkat elérhetőségeink valamelyikén.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a plexi búra, a megrendeléshez keressen bennünket elérhetőségeinken!

Szólj hozzá!