Hogyan védjük meg adománygyűjtő ládánkat?

Nagy port kavart az az eset, amikor 2017. október 9-én ellopták a Noé Állatotthon adománygyűjtő perselyét. Az elkövetők a kamerarendszernek köszönhetően hamar meglettek, azonban az eset kapcsán érdemes elgondolkodni rajta, hogy adománygyűjtő láda kihelyezésekor milyen biztonsági szabályokat érdemes betartanunk, annak érdekében, hogy a láda és annak értékes tartalma a lehető legnagyobb biztonságban legyen. Az alábbiakban összegyűjtöttük az 5 legfontosabb tanácsot:

  1. Adománygyűjtő lánccalHa az adománygyűjtő doboz nem a szervezet címén van kirakva, hanem pl. egy bevásárlóközpontban, akkor helyezzük jól látható, – nem félreeső – helyre, ahol folyamatosan sok ember megfordul
  2. Ha a láda a szervezet címén van, akkor tegyük olyan helyre, ahol a személyzet vagy a biztonsági szolgálat mindig felügyelni tudja
  3. Ha lehetőségünk van rá, szereltessünk kamerát az adománygyűjtő ládánk fölé
  4. Ennek tényét írjuk vagy matricázzuk ki a láda közelében, amely egyfajta megelőző hatást biztosít
  5. Rögzítsük le az adománygyűjtő ládát, hogy ne legyen könnyen elmozdítható. A ládát lerögzíthetjük állvány, rögzítőcsavarok vagy lánc segítségével. Ajánlunk továbbá egy egyszerű és költségkímélő módszert is: ez pedig a kétoldalas ragasztószalaggal történő rögzítés. Lásd a lenti képen!

A rögzítés lépései:

Zsírtalanítsuk és töröljük szárazra az adománygyűjtő doboz alját, valamint azt a sima felületet (pl. asztallap, pult), ahová a dobozt helyezni szeretnénk. Ezt követően ragasszunk 3 ragasztószalag-csíkot – a képen látható módon – a doboz aljára – a szélétől 2, 7 és 11 cm-re (20×20×20 cm-es doboz esetén), úgy, hogy a felületnek majdnem a fele szabadon maradjon. Ez az esetleges későbbi eltávolítás megkönnyítése miatt szükséges. Ezután távolítsuk el a védőfóliát a ragasztócsíkokról, tegyük a helyére a ládát és a belsejébe nyúlva nyomjuk hozzá a láda alját az asztallap vagy a pult felületéhez, hogy a ragasztó megfelelően odatapadjon. A ragasztószalagok erős rögzítést biztosítanak. Nehéz eltávolítani és nagy zajjal jár. Ha mi magunk szeretnénk eltávolítani (pl. át szeretnénk helyezni a ládát máshová), akkor azt lassan, óvatosan tegyük a láda épségének megőrzése érdekében.

Adománygyűjtő doboz rögzítése kétoldalú ragasztószalaggal

Fogadja meg tanácsainkat és tudja biztonságban adománygyűjtőjét! A cégünk által gyártott teljes termékválasztékhoz kattintson ide!

Szólj hozzá!